juli 8 2015

We gaan voor zilver….

Woensdag 8 juli,

Saampies met Es naar het MRC voor de halfjaarlijkse controle.

Hebben een afspraak met de revalidatiearts en de Ergo ivm de voortgang van de handen/polsen.

De algehele situatie… nog steeds problemen met voeten/benen, handen/polsen, Rugspieren en evenwicht. moet wel zeggen dat heel langzaam wat meer”kracht en energie” terugkomt maar dat mag ook wel met 3X sport in de week…

Ik merk het aan kleine dingen zoals minder zweten bij het lopen, makkelijker omdraaien in bed, wat vaker met de hond en kleine klusjes zoals mijn bord etc opruimen na het eten..

Omdat ik nog steeds braces om mijn polsen draag en deze Warm zijn, stinken, kan ze niet onder de douche gebruiken, etc, overleg met de Ergo of de zilveren braces (al eerder aangedragen door de Ergo) wat voor me kunnen zijn?

Omdat de metalen braces me ook meer kunnen helpen met de algemene dagelijkse vaardigheden besloten om “voor zilver te gaan” 

Eea moet wel goedgekeurd door de verzekering dus eerst offerte aanvragen (na meten) en dan afwachtennnnn.

Ook wat krachtmetingen gedaan en daaruit blijkt dat er nog steeds vooruitgang in zit! (zie afbeeldingen)

Met de Revalidatiearts de voortgang besproken en besloten dat duiken er de komende vakantie nog niet in zit… 

Knijpkracht Hand
Kracht van 90 jarige (vrouw)
Vingers
Wel stijgende lijn!!!

 

Tabel gemiddelden
Tabel gemiddelden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kracht is nog ver te zoeken maarrrrrr er is een duidelijke stijgende lijn

Tags:
viderevidenda © 2014. All rights reserved.

Posted 8 juli 2015 by Harry Beukers in category "Guillain Barre

5 COMMENTS :

 1. By Annet on

  Beste Harry,

  Ben ik toch benieuwd of je nog steeds een beetje een stijgende lijn te pakken hebt? Ik heb zo’n bewondering voor je verhaal! De positieve wijze waarmee jullie hiermee omgaan, petje af. Zelf heb ik in 2013 GBS gehad (of heb ik dit nog?). Ik heb dit ook altijd een mooi plaatsje binnen ons gezin kunnen geven met een lieve, behulpzame man en 2 prachtige dochters. Ik werk inmiddels weer 34 uur per week en het gaat best goed, natuurlijk wel restverschijnselen, maar ik klaag zeker niet.

  Ik heb gewoon heel veel respect voor jouw moed, optimisme en doorzettingsvermogen. Jouw verhaal helpt anderen zeker om door te gaan en te genieten van “alles” wat wel lukt.

  Hartelijke groet Annet

  Reply
  1. By Harry Beukers (Post author) on

   Hallo Annet,

   Allereerst bedankt voor je leuke reactie!

   Vind het erg leuk dat mijn blog in ieder geval af en toe gelezen wordt en geeft mij ook weer een stimulans om ermee door te gaan (-:

   Ik vind het goed om te horen dat het met jou zo goed gaat!, zelf ben ik helaas nog steeds erg beperkt in mijn dagelijkse “bezigheden” en heb nog steeds veel problemen met mijn handen, polsen, benen, rug en erge vermoeidheid.

   Misschien train ik wel teveel (-;

   Ook voor mijn lieve vriendin Esther is het een hele beproeving aan het worden…

   We blijven er in ieder geval voor gaan!

   Vriendelijke groet Harry

   Reply
 2. By Frans on

  Hoi Harry,

  Ik heb je verhaal gelezen en ik ben blij dat het alweer zo goed gaat.
  Ik heb zelf GBS gehad in 1981. Ik heb zelfs 2 maanden aan de beademing gelegen, omdat de longspieren het ook niet meer deden. Ik kan eigenlijk alles weer. Het enige wat ik er van heb overgehouden zijn klapvoeten.
  Dus sterkte met de rest van de revalidatie.
  Groetjes
  Frans

  Reply
 3. By Annie Elsen on

  Dag Harry, ongelooflijk proficiat met je verhaal. Hoewel de inhoud ervan en de ziekte Guillain-Barré klote is, heb je het op zo een manier weten te brengen dat het lichter wordt. Ik heb Guillain-Barré opgelopen tijdens mijn huwelijksreis in 1986 en heb ongeveer een jaar gedaan over de revalidatie, ik werd ook een maand beademend. De dokter zei me toen dat ik weer zou stappen, wandelen, lopen, dansen, springen en hij heeft gelijk gekregen. Groetjes

  Reply
  1. By Harry Beukers (Post author) on

   Hallo Annie,
   Bedankt voor je reactie!
   Het dansen en springen zit er voor mij (voorlopig….)helaas niet meer in.
   Blij dat het bij jou wel goedgekomen is!
   Groet Harry

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.