augustus 8 2014

Afscheid MRC intern

Ongeveer 2,5 maand intern (klinisch) geweest op het MRC.

Had gezien de omstandigheden niet op een betere plek kunnen zijn. De dagen worden gevuld met:

  • Ergotherapie (leren omgaan met mijn gebreken en hulpmiddelen)
  • Logopedie (voornamelijk ontspanningsoefeningen)
  • Fysiotherapie (sport, zwemmen en speciale handengroep)
  • Psychologie (je zou “gek” worden van zo’n aandoening……)
  • Maatschappelijk werk (o.a omgaan met instanties en werk)
  • en tussen de bedrijven door voornamelijk op bed liggen bijkomen, plafond staren en uitzweten……(heb heel wat shirtjes gewisseld)

’s middags om 17:00 uur werd er altijd gegeten in de eetzaal en zat ik aan een tafel voor patiënten die hulp nodig hebben bij het eten.

De sfeer op het MRC was over het algemeen erg positief, als patiënten probeerden we elkaar onderling zoveel mogelijk te steunen en ook nog een beetje lol te hebben. (Jongens….. wie is zijn been nu weer vergeten??)  Ook al waren de vooruitzichten voor sommigen best wel somber.

Wie is zijn been vergeten?
Wie is zijn been vergeten?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk ook best wel mooie en emotionele momenten gehad, bijvoorbeeld als ik ineens weer kon fietsen of dat het zwemmen weer beter ging.

Tijdens de bezoekuren ’s avonds, was Esther altijd aan mijn zijde te vinden, voor haar waren dit toch ook drukke tijden, boodschappen doen, huis bijhouden, werken, hondje uitlaten, naar doorn, enz, enz.

Gelukkig heeft ze het een beetje vol kunnen houden allemaal!

Ook wil ik nog een keer extra de mensen van het restaurant, verpleeg-Centrum en natuurlijk de therapeuten bedanken, allemaal gedreven zorgzame mensen met een goede inslag, oog voor de patiënt en niets te gek.

Afscheid Aardenburg.
Afscheid Aardenburg.

 

 

 

 

 

 

Op naar een nieuwe periode, dagbehandeling bij het MRC, driemaal in de week een dagdeel revalideren vanuit huis.

 

 

Tags:
viderevidenda © 2014. All rights reserved.

Posted 8 augustus 2014 by Harry Beukers in category "Guillain Barre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://gbs.viderevidenda.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.